Berlin und das DDR Hostel.

februari 13, 2009

drr_hotell_090213

När Herr K fyllde år i slutet av januari fick han en helg i Berlin inslaget i ett paket. Äntligen får vi tillfälle att bekanta oss med staden och bo på det omskrivna DDR-hotellet i Ostel.

Förhoppningen är att våren ska vara på gång så smått i slutet av april och att staden ska erbjuda lika mycket fina 50- och 60-talsprylar som ett besök på tyska Ebay.

Vilka är dina Berlin-favoriter? Vi har verkligen ingen koll på staden och är öppna för alla tips och idéer.

Annonser

11 Responses to “Berlin und das DDR Hostel.”

 1. Teresia Says:

  Perfekt med Berlintips! Det blir stopp två på vår bröllopsresa, så alla tips tas gladeligen emot!

 2. e Says:

  Oderbergerstrasse runt nr 20-40 (lite osäker på nr men däromkring) är ett måste. Bra second hand ffa på kläder men även en del möbler. Bästa våffelstället (snyggt och gott och med möjlighet till lite kitchshopping som bonus) Kauf dich glücklich tror jag det heter. Längre ner på gatan finns bästa espresson. Baren Razzia in Budapest är murrig och mysig om än lite ruffigt sliten. Gatan är värd besök både dag- och kvällstid. Där runtomkring finns mycket bra shopping.

  Ett annat ”måste” är det nya förintelsemonumentet. Mäktigt.

  Lite avundsjuk…

 3. jessica Says:

  Vilken bra present. Den skulle jag också vilja ha!

 4. Kicki Says:

  Har aldrig varit i Berlin, men skulle hemskt gärna åka dit! GRATTIS förresten!
  Hittar underbara bloggar dagligen och din är en av dem. Nu ligger du bland mina favoriter, hoppas d är OK?

 5. My Says:

  På Arkonaplatz är det loppmarknad varje söndag – framför allt privatpersoner som säljer av sina gamla prylar (även om jag misstänker att dessa börjar bli alltmer uppblandade med professionella försäljare, morr…). Hittade en fantastiskt 60-talshallmöbel där, dessvärre för stor för att kunna få hem i bagaget men det talar ju för fyndpotentialen (och tekannan som jag faktiskt fick med mig är nog en av favoritprylarna här hemma!). Ett tips är dock att kika runt innan man slår till eftersom samma prylar kan dyka upp hos olika försäljare och priserna – minst sagt – variera.

 6. Martin Says:

  Berlin är en fantastisk stad. Ni kommer nog inte bli missnöjda. Kan rekommendera Cafe Sorgenfri på Goltzstrasse (18 tror jag) i området Schöneberg. Detta är ett café i 50-60-talsanda. All inredning och alla prylar i caféet/butiken är till salu. Ta en kaffe i fåtöljerna på gatan och strossa runt inne i caféet.

  Ett annat tips är Viktoria bar. En stilren ”60-tals bar” där Agent 007 hade vart stammis om han bott i Berlin. Stället ligger på Potsdammer Strasse 102, också i Schöneberg, och serverar HELT gudomliga drinkar. Perfekt att starta eller avsluta en kväll här!
  http://www.victoriabar.de/bar.html

 7. Martin Says:

  Nu får du moderera!:) Cafe Sorgenfrei ska det vara. Och en bild:

 8. Fröken J Says:

  Tack för alla tips, vi ser fram emot Berlin så mycket. Mindre än två månader kvar nu!

 9. Fröken J Says:

  Kicki: Såklart det är, vi blir bara glada när du länkar till oss!

 10. UpsalaEkeby Says:

  Vilken trevlig blogg!! Upptäckte när jag tittade på äldre inlägg att jag faktiskt hade läst den för något år sen redan (inlägg om Eames-stolar i USA), men missade att spara den som bokmärke då…åtgärdat nu!!

  Angående Berlin så var vi där för ett drygt år sen. Finns många trevliga affärer runt omkring ”Hackischer Höfe” – som är en mängd innergårdar som är ihopbyggda och ofta glastäckta. Finns en S-bahn station som heter Hackischer Höfe. Hoppa av där så ligger flera bra retroaffärer i kvarteren runt omkring. Lägger med en länk till en affär som vi hittade till när vi var där. Runt hörnan av denna låg ytterligare en, som vi tyvärr missade, som verkade riktigt bra!!

  http://www.schoenhauser-design.de/web/start.asp

  Förutom denna affär så finns ju även Jacksons i Berlin numera. Kanske inga fyndchanser, men ändå…

  Loppisen på Arkonaplatz besöktes också. Var väldigt mycket gamla DDR-märken och medaljer mm när vi var där, men det var ju redan i mars, så kanske mest inbitna handlare som är med så tidigt. Är säkert bättre när vädret blir lite mildare…

  Hoppas ni får trevligt!

 11. Lina Says:

  Åh så härligt, nu vill jag också åka dit! =)
  Fanns det så mycket snygga saker som ni hoppats?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: